Om de Kledingbank Nijmegen tot een succes te maken is hulp in alle vorm van harte welkom.

Financieel

Uw financiële bijdrage kunt u overmaken naar onze rekening bij de RABO-bank:
NL05 RABO 0173 9045 72, t.n.v. St. Kledingbank Nijmegen e.o.
De Kledingbank Nijmegen heeft een erkenning als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) van de belastingdienst. Dit betekent dat uw schenking aftrekbaar is voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Leuk en belangrijk vrijwilligerswerk doen?

De Kledingbank Nijmegen e.o. helpt haar vele cliënten met louter vrijwilligers. Steeds meer cliënten weten ons te vinden (we groeien met 30% per jaar) dus we zoeken vrijwilligers.

Wil je tijd steken in het helpen van onze cliënten? Wil je helpen bij het sorteren van kleding die bij ons binnenkomt? Wil je helpen door de telefoon te bemannen, of door licht administratief werk te doen, zoals agendabeheer? Wil je werken in een prettig team voor mensen die het hard nodig hebben? Bel of mail ons dan om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Mogen we je dan begroeten, bij ons?

 

Kleding brengen

Je kunt maandag t/m donderdag tussen 09.30u en 16.00u kleding brengen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
Alle schone, hele en moderne kleding kunnen wij gebruiken. Zeker heren- en jongenskleding is welkom. 

Wat gebeurt er met kleding die wordt ingebracht?

Van de kleding die u komt inbrengen, maken wij gebruik van 100% duurzaamheid. Dit betekent dat elk kledingstuk weer hergebruikt wordt. Wij krijgen kleding van particulieren, restkleding van winkels en inzamelingsacties van organisaties. Met alle kleding zijn wij heel blij!

De kleding sorteren wij in onze sorteerruimte. We sorteren de kleding ten eerste of deze in goede staat is voor ons eigen uitgiftepunt, en dus de klanten van de Kledingbank. Door de grote hoeveelheid kleding die binnenkomt kunnen we hier selectief in zijn. Kleding die niet goed genoeg worden bevonden voor in onze uitgifte, gaan naar andere projecten.

De andere projecten zijn:

  • Stichting over grenzen:

Deze stichting zorgt dat de kleding terecht komt in landen als Roemenië en Gambia.

  • Mode met een Missie:

Mode met een Missie gunt een kwetsbare groep vrouwen een tweede kans.

  • Iriszorg de Hulzen:

De IrisZorg vangt daklozen en verslaafden op, die vaak geen tot weinig bezittingen hebben.

  • De dierenambulance:

Wij proberen de Dierenambulance te voorzien in handdoeken en dergelijke.

  • Overtollige kleding:

Als we de kleding niet voor een van bovenstaande doelen kunnen gebruiken, dan gaat dit naar een textielservice. Deze haalt de kleding op en betaalt hier een vergoeding voor per kilo. Van dit geld kopen wij nieuw ondergoed en sokken voor onze klanten.